045 - 20 80 500

Gratis advies. Bel: 045 - 20 80 500

Lie letselschade biedt rechtshulp aan bij geweldsmisdrijven

Seksueel misbruik, pesten en discriminatie komt zowel op school, op werk als in de hulpverlening voor. Dit soort gedragingen is niet toegestaan en kunnen daardoor een grond vormen voor schadevergoeding. Onderwijsinstellingen hebben een zorgplicht tegenover hun leerlingen en moeten kwetsbare leerlingen beschermen tegen pestende klasgenoten. Als scholen zich daarvoor onvoldoende inzetten, kunnen zij aansprakelijk zijn.

Hulpverleners kunnen seksueel misbruik maken van patiënten. Werkgevers kunnen zich schuldig maken aan seksuele intimidatie van werknemers. Indien u slachtoffer hiervan bent, is het belangrijk om contact met ons te zoeken zodat de betreffende persoon hiervoor aansprakelijk gesteld wordt en u een vergoeding krijgt voor de schade die u door diens gedrag heeft opgelopen.

In de afgelopen jaren is gebleken dat er binnen de Rooms Katholieke Kerk veel kinderen zijn misbruikt. In het rapport van de Commissie Deetman werd gesproken over vele duizenden slachtoffers. Uit onderzoek van de Commissie Samsom bleek dat ook binnen instellingen van Jeugdzorg en Pleeggezinnen seksueel misbruik op grote schaal voorkwam. Zowel voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Rooms Katholieke Kerk als voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen zijn bijzondere regelingen in het leven geroepen. Dit om het voor slachtoffers mogelijk te maken dat zij – ook na vele jaren – erkenning en genoegdoening krijgen voor het leed dat hen is aangedaan.

Wenst u deskundig advies over bijvoorbeeld een schadevergoeding voor pesten, discriminatie, seksueel misbruik of mishandeling? Of wilt u verder geholpen worden met andere vraagstukken omtrent een gewelds- of zedenmisdrijf? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 • Hulp nodig bij letselschade?

  daniel-lie-letselschade

  Ik help u graag verder!

  Bel: 045 511 84 64

  geenspam@aub.nl

 • Letselschade-advocaat Daniël Lie heeft slagkracht en benut die ook. Hij zorgt voor de doorbraak in het dossier die nodig is.
  Quote 3
 • Teruggebeld worden?

  • Letselschade Advocaten
   Letselschade Advocaten
   Letselschade Advocaten
  Ontwerp website: het Vormlab / Ontwikkeling website: Have a Byte