Medische fouten komen veel vaker voor dan men denkt. Veel artsen vinden het moeilijk om toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt en vaak ontstaat er een discussie over de vraag of iets een ‘fout’ of een ‘complicatie’ is.
Soms is de arts ook aansprakelijk als hij heeft nagelaten u vóór de medische behandeling te informeren over de behandeling en de te verwachten risico’s. Dat kan het geval zijn indien de niet aan u medegedeelde risico’s bij u zijn opgetreden en u – als u van deze risico’s op de hoogte was geweest- de behandeling niet zou hebben aangegaan.
Als advocaat gespecialiseerd in medische fouten ga ik samen met u na wat er is gebeurd. Dit begint met het opvragen van uw medisch dossier. Vervolgens schakel ik mijn medisch adviseur (een arts) in, die als geen ander de medische handelingen van een zorgverlener kan beoordelen. Op basis van het advies van de medisch adviseur zal Lie Letselschade bekijken of er mogelijkheden zijn om de zorgverlener met succes aansprakelijk te stellen.
Als de aansprakelijkheid door de verzekeraar van de zorgverlener wordt erkend, zullen wij vervolgens uw schadeclaim voor het ziekenhuis of medische instantie in kaart gaan brengen en verhalen. Ook zullen dan voorschotten op de uiteindelijke schadevergoeding gevraagd worden totdat er definitief kan worden afgewikkeld.
Indien de aansprakelijkheid niet wordt erkend, dan zijn er diverse andere mogelijkheden om de verzekeraar te bewegen om tot erkenning van de aansprakelijkheid over te gaan.
Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van het verkeerd handelen van een ziekenhuis of ander soort zorgverlener, en vindt u dat u recht heeft op een schadevergoeding als gevolg van deze medische fout? Wenst u graag een stukje deskundig advies, of wilt u verder geholpen worden met uw vraagstukken? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.