045 - 20 80 500

Gratis advies. Bel: 045 - 20 80 500

Lie letselschade biedt rechtshulp aan bij overlijden

In sommige gevallen kan het zo zijn dat het slachtoffer na een verkeersongeval of arbeidsongeval komt te overlijden. Nabestaanden van de overledene kunnen op basis van de huidige wet aanspraak maken op begrafeniskosten, kosten van levensonderhoud en vergoeding van huishoudelijke hulp. Er zijn dan ook veel schadeposten te noemen die niet voor vergoeding in aanmerking komen. Hierbij kan worden gedacht aan het ‘smartengeld’ voor uw verdriet voor het verliezen van uw naaste (affectieschade) en het verlies aan inkomsten omdat u niet kunt werken vanwege uw psychische klachten die zijn ontstaan door het verlies

De huidige wetgeving biedt nog niet voldoende mogelijkheden voor nabestaanden om  volledige schade verhaald te krijgen. Het Wetsvoorstel Zorg- en Affectieschade zal daar (gedeeltelijk) verandering in brengen. Deze wet biedt de mogelijkheid voor een nabestaande om ook affectieschade vergoed te krijgen. Eerder in 2010 werd het toenmalig wetsvoorstel vergoeding affectieschade door de Eerste Kamer overigens verworpen.

Nu deze wet er nog niet is, kunnen nabestaanden dus geen smartengeld vorderen voor hun verdriet omdat ze een naaste hebben verloren. Alleen als nabestaanden toeschouwer zijn van een ongeluk waarbij hun naaste is omgekomen en daardoor een psychiatrisch ziektebeeld hebben opgelopen (meestal een PTSS, een post traumatisch stress syndroom) hebben ze mogelijk recht op een schadevergoeding.

Wenst u graag een stukje deskundig advies, of wilt u verder geholpen worden met uw vraagstukken? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 • Hulp nodig bij letselschade?

  daniel-lie-letselschade

  Ik help u graag verder!

  Bel: 045 511 84 64

  geenspam@aub.nl

 • Ik had het gevoel dat de tegenpartij de hele zaak dirigeerde. Ik ben toen overgestapt naar Lie Letselschade. Pappen en nathouden is er gelukkig niet meer bij.
  Quote 2
 • Teruggebeld worden?

  • Letselschade Advocaten
   Letselschade Advocaten
   Letselschade Advocaten
  Ontwerp website: het Vormlab / Ontwikkeling website: Have a Byte